2019. szeptember 14., szombat

Chewy még egyszer

Chewy szóba került PetMed Express kapcsán egy korábbi posztban.

Képtalálat a következőre: „chewy logo”

Most a fundamentumok rejtelmeinek boncolgatása nélkül inkább egy spekulációs lehetőséget említek.

Chewy tőzsdei kereskedését június közepén kezdték meg





A 22$ körüli jegyzési árat követően a kereskedés 30-35 sávban zajlik, jelenleg az alsó sávhatáron tanyázik az árfolyam. Szeptember 17-n zárás után jelent a II. névről. 12 elemző követi a stockot, 36$ körüli átlagolt célárral. Várakozás szerint -0.1 EPS lesz az eredmény. Tudni kell, hogy PetSmart csak kb. 10%-t vitte tőzsdére a cégnek, hírek szerint azt is a megvásárlását finanszírozandó. Hosszabb távon tehát nem tartom elképzelhetetlennek, hogy az anyavállalat pénzügyi megerősödése után kivezeti a tőzsdéről, mint ahogy saját magával is tette. PetSmart ugyanis korábban tőzsdei vállalat volt, melyet 2015-ben vezettek ki. Feltételezem, hogy Chewy irányában elvárás a záros határidőn belüli eredményes működés. Jelenleg eléggé agresszív piacépítés zajlik, melyet előbb-utóbb fel kell váltania a konszolidációnak. Ezért aztán azt gondolom, hogy a jelenleg kialakult árfolyamsáv jó kiindulási alap lehet.
A 17-i jelentést talán érdemes megvárni, mert ha kap egy pofont az árfolyam, akkor kedvezőbb szintről indulhat a spekuláció. Ha viszont felpattan, akkor legfeljebb kimaradok. Ehhez talán le tudom küzdeni a FOMO érzést. 😉
Feltéve - de nem megengedve -, hogy az árfolyam ezen a szinten marad jelentés után, akkor érdemes lehet kiírni egy short Put opciót 30 strike-on. Gyakori jelenség, hogy jelentés előtt a közeli lejáratokhoz tartozó IV megnövekszik (megdrágítva az opciókat), majd jelentés után összeomlik (vele együtt az opciók ára) és nem éri már meg kiírni az opciót. Ezért megnéztem az IV változását, jóllehet távolabbi lejáratra gondolnám kiírni a pozíciót, ahol kevésbé érzékeny az IV a közeli eseményekre.

Eddig nem látszik érdemi növekedés, de érdemes lesz figyelni.

A legtávolabbi opciózható lejárat 2021. január, ami 1.3 év futamidőt jelent. Az ATM körüli PUT opciók 60% körüli IV szinten forognak. A jelenlegi 29,48 ár mellett nem meglepő módon a legmagasabb extrinsic értékkel rendelkező PUT a 30-as strike, amely közép áron kb 8,1-ért adható el, 7.6 extrinsic mellett. Ha tehát az árfolyam pontosan itt lesz lejárator, akkor a hozam 7.6$/dbx100db részvény, míg a BEP 29,5-7,6=21,9$. Ez szerintem eléggé erős védelem a lefelé mutató kockázatokkal szemben a 22$-os jegyzési árat is tekintetbe véve.

Látható, hogy a tárgyalt opcióban az open interest eléggé karcsú, mindössze 87 db. Kicsi benne  a likviditás és távoli a lejárat, következésképpen eléggé széles a bid/ask spread. Ezt nem tartom túl nagy gondnak, hiszen belépéskor nincs semmi sürgősség. A mid price körüli limit order-rel lehet operálni. A lejárat felé közeledve pedig élénkülni fog benne a forgalom, és pozíció zárási helyzet esetén könnyebb lesz reális árat elérni. Másik lehetőség várni lejáratig, amikor elértéktelenedve lejár a kiírt opció, vagy tovább lehet görgetni.
Másrészről, ha az árfolyam egyszer csak fogja magát és a (remélhetőleg) javuló fundamentumok hatására kilő felfelé (de úgy is, ha akár csak stabilizálódik egy bizonyos szinten) , akkor a volatilitás jelentősen lecsökken és vele együtt az opció ára is, amit az időérték tovább erodál. Így aztán aránytalanul kedvezőbben lehet lejárat előtt visszavásárolni az opciót.

Lejárati és prompt kifizetés:

A letéti követelmény 1000$ körül van. Erre vetítve mintegy 80%-os a hozampotenciál. Ha viszont a szerintem reálisabb BEP-vel vetjük össze (az a bekerülési költség, mellyel az opció lehívása esetén szembesülünk), akkor a még mindig igen combos 35%-t kapjuk.