2012. május 5., szombat

2012.05.07. OTP

Ha ragaszkodok felállított DT stratégiám-hoz - márpedig illik stratégiákhoz ragaszkodni :) -,akkor 3775 körüli a felső sávhatáron felvett short lett volna a napi pozícióm. Ez alapján 0,5-0,8% hozam érhető el reálisan. Nem túl sok, de mégiscsak pozitív.
Nyitás után az árfolyam az alsó sávhatár irányába mozdult. Miután azonban nem érte azt el, stratégiám szerint nincs pozíciófelvétel a senki földjén.



Fontos része a stratégiának az a feltételezés, hogy BÉT zárás és következő napi nyitás között nem jelenik meg jelentős piacmozgató makro, vagy vállalati hír. Esetünkben most SnP változása jelentős nyomást gyakorolhat piacunkra is. Ezért aztán úgy vélem, hogy OTP valószínűleg az előrejelzett sávhatár alatt, - akár 3600 körül is - fog nyitni. Ha ez így lesz és jelentősen alatta nyit, akkor valószínűsítem a visszatérést a sávba.
Amennyiben sávon belül, a fekete pont által meghatározott 3710-40 szint alatt kevéssel nyit, akkor csökkenésre számítok.  

7 megjegyzés:

  1. "Ha ragaszkodok felállított DT stratégiám-hoz - márpedig illik stratégiákhoz ragaszkodni"


    Ha nem megy el a sávhatárig nem is veszel fel pozit?

    Pénteken bízván a közeli résben és a romló nemzetközi klímában elkezdtem 720-750-770 körül sávosan short pozit felvenni....kisebb veszteséggel szálltam ki , mivel véleményem szerint megjelent egy nagyobb vevő.

    Értelemszerűen +ba szállok ki ha várok a te sávodik...

    Tehát mindig várod a határt ....és ha belül mozog nem veszel fel aznap pozit?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. A pozíció felvételről itt írtam: http://tozsdetulok.blogspot.com/2012/04/projekcio-hasznalhatosaga.html

      Várakozásom szerint az árfolyam a kereskedés folyamán a sávon belül tartózkodik (ha nincs a már sokszor leírt piacmozgató hír zárás után), következésképp a zárás is ezen belül várható. Namost, ha a sávhatáron felvett pozíció biztonsági játékra törekvés jegyében zajlik. Könnyen lehet, hogy nem lesz belőle komolyabb hozam napon belül, de a tőkemegóvás (vagy nevezzük félelemnek) a kapzsiság elé helyezendő.

      Törlés
    2. Végülis lehet pozíciót nyitni sávhatáron belül is akkor, ha nyitás után az árfolyam a fekete pont irányába mozdul el. A nyitási szint a fekete pont körül akkor, ha az innen történő lefordulás és a sávszél között elegendő a hozampotenciál.

      Törlés
  2. Kedves Zoltán !

    KBC-s számládról töröld le a személyes adatokat. :)

    VálaszTörlés
  3. Látom,sikerült eltüntetni :) Egyébként érdekelne ,hogy mi alapján határozod meg a kereskedési sávot a papperben ha ez nem titok,vagy esetleg privátban elérhetsz,ha titkos a módszer,akkor no problémo :)
    Valamint érdekelne hogy a fekete pöttyök mit jelentenek ill van ott még 2 vonalacska az ábrán ami számomra nem tiszta,esetleg ezek mozgóátlagok ?
    Előre is köszi :)

    VálaszTörlés
  4. A szaggatott vonalon ülő fekete pontok a másnapi medián, ami körül várható stratégiám szerint a nyitás.
    A folyamatos fekete vonal ezen pontokból képzett MA3
    A függőleges - megvalósult napi ársávot reprezentáló - vonalon levő vonalkák a nyitó és záróárak. Nem tudtam PP-ban olyan grafikont készíteni, amelyben a gyertyadiagramra rá lehet pakolni a többi sorozatot is. Ezért kissé nyomorult a napi árfolyamokat jelző chartrész.
    A módszer maga egyelőre erősen copyright-os, és még tesztelés alatt van. A fekete dobozból kieső eredményeket viszont megjelenítem. A stratégiának szándékom szerint az igazán likvid részvényekre kellene megbízható eredményt adnia. OTP-re elég jók az eredmények, viszont pl. SnP-re amiben van tisztességes likviditás, sokkal rosszabbul működik. Az okokat még nem látom tisztán. Majd letesztelek néhány nagyobb volumennel forgó amerikai papírt, aztán meglátjuk a továbbiakat.

    VálaszTörlés